Trastorns del llenguatge escrit

Logopedia para niños en Terrassa

Dislèxia

Dificultat persistent en l’adquisició de la lectura i l’escriptura, independentment del nivell intel·lectual. El nen dislèctic llegeix amb dificultat, cometent errors en canviar lletres, ometent síl·labes o inventant-se paraules.
Aquest problema d’automatització especialment en la lectura i l’ortografia també es vincula en ocasions amb el càlcul aritmètic.

Dificultats en la lectoescriptura i la comprensió

Manca habilitat en la parla, l’escolta i/o la lectura, aspectes tots ells íntimament relacionats amb l’adquisició del llenguatge, es veuen afectades les destreses en l’escriptura.

Disgrafia

Dificultat en reproduir tant signes alfabètics com numèrics, així com en gestionar i distribuir els espais i línies d’escriptura . Té implicacions exclusivament amb el grafisme, entès com una interiorització d’habilitats motrius i no necessariament amb les regles ortogràfiques.

Disortografia

Manca d’habilitat per a recordar les regles ortogràfiques del llenguatge escrit, sovint vinculada a la dislèxia i/o a problemes atencionals, i que afecta al rendiment acadèmic sobretot en els alumnes de secundària.

Ariadna Hernández

Logopeda

Colegiada nº 3503

Solicita información

4 + 13 =

Share This