Posturologia integral

POSTUROMETRIA i ESTABILOMETRIA
La reeducació postural per a corregir l’origen de lesions i dolors
Centre Mèdic de Salut Integral

¿Que es la Posturometria?

La posturometria és la disciplina mèdica que mesura les alteracions posturals. Amb la plataforma posturométrica Lizard, podem mesurar això amb una precisió excel.lent.

Estudia la distribució de les càrregues posturals a terra, un cos en equilibri distribuirà el seu pes en forma igual a banda i banda, i en els tres punts més importants del peu que són: el primer metatars, el cinquè metatars i el Calcani, segons els estudis realitzats per Kapandji. (fisioterapeuta Francès)

Les alteracions de l’estàtica postural estan relacionades amb disfuncions dels receptors de la postura (ull, boca i peu) principalment

SAPS QUE MOLT PROBABLEMENT TEUS PROBLEMES DE SOBRECÀRREGA, TENDINOPATIES, CERVICÀLGIES, REITERACIÓ DE LESIONS, DESGAST ARTICULACIONS, … PODEN VENIR D’UNA MALA OCLUSIÓ BUCAL O D’UNA DISFUNCIÓ VISUAL???

.
POSTURA REEDUCACION POSTURAL REHABILITACION LESIONES TERRASSA

Podeu entendre millor de que es tracta el curs veient aquests videos de Xevi Verdaguer

POSTUROLOGIA PART 1
POSTUROLOGIA PART 2

PROTOCOL INTERDISCIPLINARI INTEGRAT
DESPROGRAMACIÓ i REPROGRAMACIÓ POSTURAL

El terme interdisciplina és complex, però en medicina significa que les diferents especialitats han interaccionar, en paraules més simples treballar juntes. Això sembla fàcil però, des del meu punt de vista és difícil en el món mèdic d’avui, on s’ensenya cada vegada més a mirar des del “ull de l’especialitat”, i se’ns prepara a eliminar símptomes i no a curar malalts.
La primera cosa que em va ensenyar anar a diagnosticar i tractar un individu, que com el seu nom ho indica, és indivisible. Certament per a això cal estar preparat per a una guerra sense quarter contra les malalties, que dia a dia intenten envair l’ésser humà. Considero que la natura és prou sàvia per defensar sola davant aquestes agressions, i que un bon clínic és aquell observador agut de la situació del malalt, que aquesta aviat a intervenir només quan la natura no arriba a defensar sola, i només en aquest moment i res més, ho farà amb les teràpies més naturals i fisiològiques, per respectar aquest jurament tan important que hem fet al llicenciar “PRIMA NON NUOCERE”, sàvies paraules.

En vista de tot això és quan hauríem d’entendre que l’única forma de treballar és en forma interdisciplinària, però amb un llenguatge diagnòstic i terapèutic comú, intervenint d’aquesta manera natural i no agressiva en el moment just i oportú per curar al malalt i no només suspendre la simptomatologia.

Al Centre Mèdic de Salut Integral KenZen de Terrassa tractem pacients amb disfuncions complexes, que alteren diferents sistemes, i és per això quetrabajamos amb el protocol interdisciplinari integrat, perquè aprenguem a parlar el mateix llenguatge diagnòstic i terapèutic, per intervenir en la manera més eficaç i menys traumàtic

En el SAOP (SINDROME D’ALTERACIÓ OCLUSO POSTURAL) s’altera la funció de diversos sistemes orgànics:
• Sistema oculomotor
• Sistema masticatori
• Sistema múscule esquelètic
Quan ens trobem de front a una entitat com aquesta, no podem més treballar sols, hem de interaccionar, i tenir un protocol guia que ens permeti saber quan i com intervenir.

En aquest síndrome s’alteren
• La oculomotricitat (Quan el sistema muscular de l’ull funciona perfectament i es demana al pacients que miri un objecte col.locat al entrecella ambdós ulls poden romandre en aquesta posició com a mínim 15 segons. Quan es perd aquesta capacitat es parla de hipoconvergencia. Sempre hi ha hipoconvergencia el què era l’articulació de la mandíbula canvia posició)

POSTURA REEDUCACIO POSTURAL REHABILITACIO LESIONS POSTUROLOGIA TERRASSA OCULOMOTRICITAT

• L’oclusió dental i per tant la posició mandibular
• El recolsament podàlic
• La bioquímica (La desprogramació de la bioquímica es realitza amb la detoxificació de l’organisme, normalment amb Medician homeopàtica, que estimulen l’eliminació de les restes tòxics acumulats)
• La psique. (L’efecte psicològic en les alteracions de la postura, es relaciona amb l’augment de to muscular, recinte dels dents, i efectes de la bioquímica. Augment del to muscular. bruxisme i alteracions metabòliques)

Com hem esmentat, a KenZen Terrassa hem creat un equip de professionals capaços de tractar tot això de forma conjunta. El protocol pregona dues coses molt simples:
a. la desprogramació
b. la reprogramació de les parts alterades per així permetre la correcció definitiva a tots els nivells.
Com a conseqüència les especialitats que intervindran en aquesta teràpia són:
1. metges
2. odontòlegs
3. rehabilitadors de l’estructura (fisioterapeutes, osteòpates i activació muscular).
4. Optometristes
5. Podòlegs
6. Psicòlegs

La DESPROGRAMACIÓ
a. ull (La deprogramación ocular consisteix a ajudar momentàniament al múscul feble (recte intern) que no té força suficient, relaxant el múscul que funciona normal (recte extern) per corregir momentàniament el problema. Correcció momentània de la convergència i imants propioceptius)
b. boca (És un aparell mòbil que s’usa per dormir, col.locat a l’arcada superior, que busca anular les interferències nociseptivas de la maloclusió. desprograma la posició de la mandibula per poder permetre el equilbrio postural. Anul momentàniament la informació negativa de l’oclusió)
c. bioquímica
d. peu (La deprogramación del peu es realitza amb les plantilles bioelèctrics o propioceptives. Elles tenen un camp bioelèctric i uns components que permeten re equilibrar momentanente les cadenes musculars alterats per un suport podal anòmal

POSTURA REEDUCACIO POSTURAL REHABILITACIO LESIONS POSTUROLOGIA TERRASSA PLATAFORMA LIZARD

LA REPROGRAMACIÓ
a. ull (La reprogramació de la convergència es fa amb exercicis de fixació o amb lents prismàtiques que ensenyen al SNC (sistema nerviós central) a corregir el to muscular feble.)
b. boca (la fèrula de reprogramació és un aparell mòbil que s’usa per dormir, col.locat a l’arcada inferior, són dents sobre dents, que busquen la relació cèntrica en relació global)
c. bioquímica
d. peu (La reprogramació del peu es realitza amb les plantilles fisiodinámicas que es construeixen amb la impressió del peu del pacient i corregeixen les deformacions anatòmiques)

).

Share This