Peeling químic

Peeling químic d’àcid glicòlic i TCA
Estética Terrassa, peeling químicoEl Peeling químic en el Centre Mèdic Estètic Kenzen Salut s’utilitza per al tractament per a l’acne i rejuveniment cutani. Consisteix a aplicar agents químics especials a la pell per produir epidermiòlisi i recanvi cutani amb la consegüent millora cosmètica. És molt habitual utilitzar aquest tractament en persones amb Acne, però també s’utilitza com un important tractament Antiage o antiedad, sempre sota supervisió i recomanació mèdica.

Peeling químic segons profunditat de reacció

El Peeling químic es diferencia segons la profunditat de la reacció.
El primer tipus és el Peeling superficial, des de la capa granular a la dermis papil·lar. Àcid glicòlic, 10% – 25% TCA, solució de Jessner i Àcid salicìlic.

El segon és el Peeling mitjà profund, de la dermis reticular superior. TCA al 35% – 50%, TCA 35% combinat amb CO2 sòlid o l’Àcid glicòlic al 70%.

El tercer tipus és el Peeling profund, comunment conegut com el Peeling fenol, de la dermis reticular mitjana.
L’àcid glicòlic és un àcid natural de la canya de sucre, i forma part dels alfa-hidroxiàcids, on el seu principal efecte és l’exfoliació de la pell. Aquest efecte, allibera a la pell de cèl·lules mortes i permet que les cremes i tractaments arribin a l’interior de la mateixa, maximitzant el seu efecte.

Els resultats de l’Àcid glicòlic en la pell són múltiples. Actua tant a nivell epidèrmic com dèrmic. Els efectes en l’epidermis es noten en pocs dies (4 o 5), retornant a la pell més lluminositat a causa de l’acceleració de la renovació epidèrmica. A llarg termini, s’ha demostrat en estudis, que millora la dermis augmentant els mucopolisacàrids, implicant la millora en la textura i consistència de la pell.

El TCA (tricloracètic) coagula les proteines de la pell i forma una àrea blanquecina, que apareix de 10 a 20 segons després de l’aplicació.

Habitualment s’utilitza una concentració 35% de TCA combinada amb un 70% d’Àcid glicòlic. El pacient generalment percep una sensació de calor en aquest tipus de Peeling.

Share This