Nutrición Ortomolecular

NUTRICIÓ ORTOMOLECULAR
Teràpia Regenerativa

Esther Perarnau Pujol

Psiconeuroimmunòloga
Membre de la Sociedad Española de Nutrición Ortomolecular (SENO)

Qué és la Nutrició Ortomolecular?

La medicina ortomolecular, nutrició ortomolecular o nutrició óptima és una forma de medicina alternativa que accentua l’ús de vitamines, minerals dietètics, enzims, antioxidants, aminoàcids, àcids grassos essencials, fibra dietètica i àcids grassos intestinals de cadena curta (SCFA), per a la prevenció i el tractament de malalties. La medicina ortomolecular es centra en el paper de la nutrició més idònia, es a dir la suplementació dels micronutrients necesaris en relació amb la salut de cada persona. Aquesta medicina alternativa postula que moltes dietes típiques son escasses per a la salut a llarg termini. La nutrició és el primer en els diagnòstics i tractaments de medicina ortomolecular, i els medicaments naturals s’utilitzen solament en indicacions i patologies específiques.

Qué mengem?

La medicina ortomolecular es definida com la disposició de la constitució molecular òptima, especialment la concentració òptima de las substàncies que estan normalment presents en el cos, amb el propòsit de tractar la malaltia i de preservar la salut.

En medicina ortomolecular, es considera que les malalties son causades por desequilibris moleculars que son corregibles mitjançant l’administració de les molècules nutritives ahients en el moment correcte. Aquests desequilibris originen aberracions bioquímiques, propiciant símptomes e indicis, dels cuals esdevé un estat de malaltia i dolencia.

Els especialistes ortomoleculars es recolzen en anàlisi de laboratori (analítiques), incloent l’anàlisis d’aminoàcids, àcids orgànics, vitamines i minerals, estat de vitamines funcionals, hormones, immunologia, microbiologia i funció gastrointestinal.

La Teràpia ortomolecular consisteix en administrar substàncies normals i present en el nostre al cos, por administració oral.

L’especialista ortomolecular empra múltiples substàncies vitals (aminoàcids, enzims, nutrients no essencials, hormones, vitamines, minerals, etc.) en un esforç terapèutic de restaurar els nivells estadísticament normals en persones joves i sanes.

Les substàncies poden ser administrades també canviant la dieta i els hàbits alimentaris per a accentuar certs elements alts en nutrients.

Share This