Nutrició Ortomolecular

Nutrició Ortomolecular

Els especialistes ortomoleculars es recolzen en anàlisi de laboratori (analítiques), incloent l’anàlisi d’aminoàcids, àcids orgànics, vitamines i minerals, estat de vitamines funcionals, hormones, immunologia, microbiologia i funció gastrointestinal.

Què es la Nutrició Ortomolecular?

La medicina ortomolecular, nutrició ortomolecular o nutrició òptima és una forma de medicina alternativa que accentua l’ús de vitamines, minerals dietètics, enzims, antioxidants, aminoàcids, àcids grassos essencials, fibra dietètica i àcids grassos intestinals de cadena curta (SCFA), per a la prevenció i el tractament de malalties. La medicina ortomolecular se centra en el paper de la nutrició més idònia, és a dir la suplementació dels micronutrients necessaris en relació amb la salut de cada persona. Aquesta medicina alternativa postula que moltes dietes típiques són escasses per a la salut a llarg termini. La nutrició és el primer en els diagnòstics i tractaments de medicina ortomolecular, i els medicaments naturals s’utilitzen solament en indicacions i patologies específiques.

La medicina ortomolecular és definida com la disposició de la constitució molecular òptima, especialment la concentració òptima de les substàncies que estan normalment presents en el cos, amb el propòsit de tractar la malaltia i de preservar la salut.

En medicina ortomolecular, es considera que les malalties són causades per desequilibris moleculars que són corregibles mitjançant l’administració de les molècules nutritives ahients en el moment correcte. Aquests desequilibris originen aberracions bioquímiques, propiciant símptomes i indicis, dels quals es converteix en un Estat de malaltia i malalties

L’especialista ortomolecular empra múltiples substàncies vitals (aminoàcids, enzims, nutrients no essencials, hormones, vitamines, minerals, etc.) en un esforç terapèutic de restaurar els nivells estadísticament normals en persones joves i sanes.

Les substàncies poden ser administrades també canviant la dieta i els hàbits alimentaris per accentuar certs elements alts en nutrients.

Vanesa Tejada Usúa

Psiconeuroinmunóloga

Terapeuta Hidroterapia de Colon

Mónica Rodriguez

Psiconeuroinmunóloga

“La Teràpia ortomolecular consisteix a administrar substàncies normals i present en el nostre al cos, mitjançant administració oral, en comprimits, càpsules, gotes, granulats, solucions orals, …”

Sol.licita informació

6 + 13 =

Share This