Ioga

Ioga

Hatha Ioga Aprèn a relaxar-te canalitzant l’energia!

Ioga és una pràctica que es va originar fa milers d’anys com un mitjà per accedir a un estat superior de Consciència en el qual l’Ego es transcendeix i s’és capaç de percebre la Realitat amb majúscula. Per mil·lennis, Índia va veure néixer i va desenvolupar diversos camins dirigits a aconseguir aquest objectiu, donant a lloc a diferents branques o tipus de ioga.

Hatha Ioga és el que es coneix i al que la majoria de gent es refereix simplement com a “ioga”. És el tipus de ioga que pren en consideració a l’aspecte físic, el cos, per a través d’ell aconseguir la transcendència.

Ioga vol dir unió; la síl·laba Ha fa referència a l’energia masculina del Sol i la síl·laba Tha fa referència a l’energia femenina de la Lluna. Significa la unió d’aquests dos aspectes. La intuïció, vinculada amb la capacitat de rebre, d’imaginar, l’hemisferi cerebral dret. La raó, per construir, avaluar, l’hemisferi cerebral esquerre. La proposta iòguica és l’expansió del nostre estat de Consciència, des d’aquesta realitat cap a la Realitat Última, a través de la transcendència de la dualitat. El que el nostre estat actual de consciència interpreta com a pols oposats, no és més que manifestacions diferents del mateix, i són percebuts com
Un Solament quan nostra consciència s’assenta en la Realitat Última.

Hatha Ioga se centra en el cos i per aconseguir la transcendència proposa tècniques com asanas (postures físiques), mudras (gestos), bandhas (panys del cos) i pranayama (domini de la respiració) que van purificant el nostre cos, retornant-li l’equilibri als nostres sistemes (nerviós, digestiu, endocrí) propiciant així el benestar a nivell físic. Cada asana treballa sobre diferents grups de músculs brindant-li elasticitat i fortalesa. En sincronitzar el moviment corporal i la respiració conscientment, disminueix moltíssim el nivell d’estrès. També ajuda a augmentar la claredat mental, a gestionar millor les nostres emocions, possibilitant-nos el poder relacionar-nos millor amb els altres. I obre una porta per al retrobament amb l’ànima. Quan “ha” i “tha” s’unifiquen en el nostre cos, es fusionen en una mateixa força. Aquesta transmuta i intensifica l’energia en el nostre cos, i dóna lloc a un estat extraordinari de Consciència. En aquest estat la dualitat es deixa enrere, i de la mateixa manera que el positiu i negatiu es van transcendir a si mateixos originant una mateixa força, de les quals les polaritats són solament diferents expressions, el sentit de jo individual es transcendeix i fusiona amb la Realitat Última, o Ser.

Partint del cos, apuntant a un objectiu espiritual i obtenint beneficis físics, mentals i emocionals en el camí, el Hatha ioga constitueix una pràctica integral, punt de partida ideal per iniciar-se en el camí del ioga.

Carme Tost

Instructora de Ioga Integral

Vinyasa Fluxos de moviment i respiració

 

El terme “Vinyasa” significa “anar a través” o “moviment”. Vinyasa és sincronitzar la respiració i el moviment per unir una asana a una altra, i fluir amb la respiració i el moviment, postura a postura.

Podem definir-ho com a meditació en moviment, i és un mètode característic dels estils dinàmics de Ioga.

Aquest “Vinyasa” o “moviment respiratori”, prepara per a la següent postura, i així com el fil uneix els comptes d’un Dolenta, uneix postura a postura amb el fil de la respiració, fluint d’un moviment a un altre.

Al Vinyasa ho defineix externament el moviment del cos, i internament el moviment de la respiració.

Ioga Contact

La pràctica de ioga és alguna cosa molt personal, una trobada amb el nostre propi ser, un coneixement d’un mateix més profund. Però en arribar a aquest coneixement, a poc a poc sorgeix la pregunta de, com podem expressar-ho al món, en relació amb els altres? Com podem oferir el nostre prana i perspicàcia, i com podem també rebre-ho dels altres?

En aquesta sessió treballem amb parelles i grups trobant el poder del contacte conscient a través de asanas i exercicis que ens ajudaran a estar presents en la connexió amb l’altre. D’aquesta forma, explorem la importància de la sensibilitat, honestedat i intimitat en diferents nivells per aconseguir millor equilibri en cos, ment i relació amb els altres.

No és necessari venir amb parella, tots benvinguts! Treballem amb asanas, exercicis, jocs, i exploracions del tacte i de la presència conscient.

1 sessió puntual: 7 €

Quota mensual:

  • 1 sessió per setmana: 25 €/ mes
  • 2 sessions per setmana: 35 €/ mes

Bonus trimestral:

  • 30 € / 5 sessions
  • 55 € / 10 sessions

Horaris

  • Dimarts i Dijous de 17:45 a 19:15 h
  • Dimecres de 09:30 a 11 h

 

Sol.licita la teva sessió de proba gratuïta 

15 + 11 =

Share This